👁️ 20
Favorite
Default Thumbnail
Завантажити Господарська діяльність споживчої кооперації України в період нової економічної політики (1921–1928 рр.) ⤵️
pdf

Мета дослідження – здійснити комплексний аналіз історичного досвіду, господарської діяльності споживчої кооперації України в період нової, економічної політики (1921–1928 рр.), виявити позитивні надбання і складнощі, у співпраці радянської влади і кооперативних організацій у процесі вирішення, тогочасних соціально-економічних проблем., 9, Досягнення поставленої мети передбачає розв’язання таких, дослідницьких завдань:, – визначити рівень наукової розробки проблеми та перспективи для подальших, досліджень досвіду господарювання споживчої кооперації в конкурентній, боротьбі за споживача з приватними і державними підприємствами в ринковій, економіці 1920-х років;, – охарактеризувати основні групи джерел;, – обґрунтувати методологічну основу дослідження;, – на основі комплексного аналізу різних груп джерел і введення у науковий обіг, нових або маловідомих документів дослідити внесок споживчої кооперації, УСРР у вирішення соціально-економічних проблем у роки непу;, – проаналізувати особливості політики радянської держави щодо торговельної, галузі споживчої кооперації у процесі її еволюції від товарообміну в перші роки, непу до монопольного становища на внутрішньому ринку наприкінці 1920-х, років;, – показати суть та результати політики більшовиків щодо регулювання, торговельних взаємовідносин споживчої кооперації з державною промисловістю;, – охарактеризувати причини і наслідки впливу держави на ціноутворення, торговельної галузі споживчої кооперації;, – висвітлити внесок торговельної галузі споживчої кооперації у забезпечення, членів кооперативів продуктами харчування і товарами першої необхідності в, роки непу;, – розглянути особливості заготівельної діяльності споживчих товариств та їх, спілок щодо забезпечення внутрішнього ринку продуктами харчування та, промисловості сировиною;, – виявити причини посилення регулюючого впливу держави на заготівельну, галузь споживчої кооперації впродовж другої половини 1920-х років;, – з’ясувати позицію більшовиків щодо оптимізації експортних заготівель, споживчої кооперації України у 20-і роки ХХ ст.;, 10, – розкрити значення виробничого потенціалу споживчої кооперації в економіці, України в контексті промислової політики радянської держави на різних етапах, непу;, – дослідити хлібопекарську промисловість споживчої кооперації УСРР та її, роль у завоюванні кооператорами хлібного ринку протягом 1920-х років;, – висвітлити досвід налагодження споживчою кооперацією України, громадського харчування з метою подолання голоду та його наслідків, упродовж 1921–1923 років;, – показати внесок закладів громадського харчування споживчої кооперації у, продовольче забезпечення міського населення та працівників промислових, новобудов в умовах запровадження госпрозрахунку (1924–1928 рр.);, – сформулювати відповідні практичні рекомендації щодо оптимізації, господарської діяльності споживчої кооперації України для вдосконалення, внутрішнього ринку, поліпшення обслуговування населення і посилення позицій у, міжнародній торгівлі.

Сподобалось читати? Постав свою оцінку 🥰
Кількість оцінок: 0 📊 Середній рейтинг: 0

📑 Схожі твори за жанром

🗓️ Інші твори 201 року

🗂️ Схожі твори за типом публікації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *