У виданні викладено основні відомості про найважливіші класи природних органічних сполук, які мають життєво необхідне значення для організмів тварин і людини — вуглеводи, амінокислоти, білки, нуклеїнові кислоти, ліпіди, алкалоїди, антибіотики, вітаміни, токсини, запашні речовини, барвники та ензими. Для кожного з них наведені джерела добування, класифікація, хімічна будова, основні фізико-хімічні та медико-біологічні властивості. Для найважливіших представників природних сполук подано схеми їх синтезу in vitro та деякі шляхи біосинтезу in vivo. Показаний зв’язок між хімічною структурою молекул природних сполук і проявом біологічної активності., Видання розраховане на студентів біотехнологічних, хіміко-технологічних спеціальностей вищих навчальних закладів III і IV рівнів акредитації і може бути використане для студентів фармацевтичних, харчових, медичних, і біологічних напрямків вищої освіти., Рекомендовано Міністерством освіти і науки України як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів (лист №14/18.2-2060 від 16.09.2004 р.).
Сподобалось читати? Постав свою оцінку 🥰
Кількість оцінок: 0 📊 Середній рейтинг: 0