Метою дисертаційного дослідження є аналіз впливу економічних,, політичних та соціальних чинників на розвиток винокуріння та, шинкування, з’ясування специфіки функціонування цих промислів на, території Лівобережної України протягом визначеного періоду., У відповідності з поставленою метою у роботі виділено наступні, наукові завдання:, – визначити рівень наукового вивчення проблеми, виявити, концептуальні основи дореволюційної, радянської та сучасної, історіографії щодо обраної проблеми; встановити ступінь, репрезентативності й характер джерельної бази дослідження;, – встановити основні етапи політики царського та гетьманського, урядів стосовно винокуріння та шинкування та причини її зміни;, – з’ясувати роль та місце цих промислів у соціально-економічній, структурі Лівобережної України у зазначений період;, – простежити роль винокуріння та шинкування у прибутках окремих, власників і держави;, – визначити сировинну базу, напрями розвитку та ступінь, прибутковості винокуріння;, – дослідити інфраструктуру та функціонування шинків, різної форми, власності та кабаків;, – показати рівень конкурентної боротьби у шинкуванні;, – розкрити вплив цих промислів на формування ринку праці.
Сподобалось читати? Постав свою оцінку 
Кількість оцінок: 0
Середній рейтинг: 0