👁️ 1
Favorite
Смаки раю. Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів (2016)
Завантажити Смаки раю. Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів (2016) ⤵️

Вибачте🤷
На жаль, наразі немає жодного файлу для завантаження 😭
Найближчим часом ми додамо в бібліотеку нові примірники для завантаження.

книжка знаного німецького історика науки та культури Вольфґанґа Шивельбуша присвячена не так історії найвідоміших і найуживаніших спецій, як-от перець, чай, кава, тютюн тощо, як тому впливові цих засобів насолоди, який вони справляли протягом віків, починаючи від доби Середньовіччя, на загальний поступ людства, тому особливому місцю, яке вони посідали в культурному й економічному житті Європейського континенту. автор зводить докупи величезну кількість фактів, подеколи зовсім невідомих, аби розгорнути цікаву історію завезених і створених в Європі «речовин насолоди», аби покликати у мандрівку хмільними середньовічними трапезними залами, першими кав’ярнями часів реформації, будуарами іспанської аристократії, де ранками чути запах гарячого шоколаду, німецькими шинками та англійськими джин-барами, опіумними притонами та багатьма іншими місцями, де люди, збираючись, уживали ці привабливі зілля та трунки., Для широкого кола читачів, що цікавляться глобальними питаннями розвитку людства., Шивельбуш В. Смаки раю. Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів / Вольфґанґ Шивельбуш; пер. з нім. – к.: Ніка-Центр; Львів: Видавництво Анетти Антоненко, 2016. – 256 с., ISBN 978-966-521-678-0 (Ніка-Центр), ISBN 978-617-7192-48-9 (Видавництво анетти антоненко)

Сподобалось читати? Постав свою оцінку 🥰
Кількість оцінок: 0 📊 Середній рейтинг: 0

🖋️ Інші твори автора

📝 Інші роботи перекладача

📑 Схожі твори за жанром

🗓️ Інші твори 2016 року

🗂️ Схожі твори за типом публікації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *