👁️ 17
Favorite
Default Thumbnail
Завантажити Концентрація виробництва на аграрних підприємствах: методика виміру, аналіз, ефективність і регулювання ⤵️
pdf

еволюції організаційно-правової будови сільського господарства і АПК в, цілому., Наявність зазначених дискусійних, малодосліджених, нерозв’язаних, питань концентрації виробництва на аграрних підприємствах у сучасному, ринковому середовищі зумовили вибір теми дисертації, постановку мети і, завдань дослідження, логіку її структури., Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами., Дисертацію виконано згідно з планом науко-дослідних робіт кафедри, економіки агропромислових формувань ДВНЗ «Київський національний, економічний університет імені Вадима Гетьмана» за темою «Розробка, напрямів підвищення ефективності діяльності агропромислових формувань в, умовах глобалізації і посилення конкуренції на ринках сільськогосподарської, продукції і продовольства» (державний реєстраційний номер 0111U007425)., В її межах основу самостійних досліджень автора становлять теоретичні та, практичні аспекти концентрації виробництва в аграрних підприємствах, що, відзначаються науковою новизною і практичною значущістю., Мета і завдання дослідження. Метою дисертації є наукове, узагальнення теоретичних засад і розробка практичних рекомендацій щодо, концентрації виробництва аграрних підприємств, що здійснюється на основі, низки узагальнень розвитку даного процесу, а також обгрунтування, методичних підходів до аналізу й оцінювання його ефективності,, регулювання розміру суб’єктів господарювання і диференціювання величини, їх державної підтримки., Відповідно до зазначеної мети в дисертаційній роботі поставлено і, вирішено такі завдання:, – дослідити теоретичні основи концентрації виробництва, визначити, основні її форми та види й показники вимірювання з урахуванням, особливостей аграрних підприємств;, – дослідити теоретичні засади економічної концентрації в АПК, виявити, форми вияву даного процесу, означити його переваги і загрози, розкрити, необхідність державного регулювання;, – здійснити класифікацію галузей аграрних підприємств за їх розміром і, на її основі обґрунтувати змістову відмінність понять «спеціалізація, підприємств» і «виробничий напрям підприємств», а також методичні, підходи до визначення структури товарної продукції та її аналізу за умов, зміни цінового фактору;, – обґрунтувати методичний підхід до розподілу підприємств за їх, розміром, що передбачає виділення мікропідприємств, дрібних, малих,, середніх, великих і надвеликих та визначити межі кожного із запропонованих, взаємоузгоджених критеріїв такого розподілу;, – довести існування істотної залежності рівня ефективності, функціонування галузей підприємства не лише від їх розміру за показниками, концентрації, але і від статусу галузі за критерієм її місця і ролі в економіці, підприємства;, – здійснити аналіз методичних підходів до визначення і взаємозв’язку, показників концентрації виробництва в рослинництві і тваринництві,, відстежити їх вплив на ефективність функціонування цих комплексів, галузей;, – дослідити технічну ефективність концентрації виробництва на основі, input- та outpot-орієнтованих моделей за варіабельності її інтенсивності і, повноти урахування факторів формування, виявити найбільш істотні з них, щодо впливу на інтенсивність результативності даного процесу;, – розробити методичний підхід до диференціації рівня державної, підтримки аграрних підприємств залежно від їх розміру з орієнтацією на, посилене стимулювання розвитку малого бізнесу;, – обґрунтувати рекомендації щодо державного регулювання граничних, меж розміру землекористування для великотоварних агро- та, агропромислових формувань з урахуванням їх спеціалізації.

Сподобалось читати? Постав свою оцінку 🥰
Кількість оцінок: 0 📊 Середній рейтинг: 0

📑 Схожі твори за жанром

🗓️ Інші твори 2016 року

🗂️ Схожі твори за типом публікації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *