👁️ 24
Favorite
Default Thumbnail
Завантажити Стаття «До проблем міждисциплінарності сучасних наукових досліджень у сфері харчування» ⤵️
pdf

Ґілея: науковий вісник. Збірник наукових праць. – К., 2014. – Вип. 87 (8)., Піднімається проблема необхідності створення нового інтегрального напрямку наукових досліджень, що охоплював би коло якнайширших питань, пов’язаних з їжею. З’ясовуються критерії об’єкта досліджень, що дозволяє вказати на відсутність єдиного розуміння та визначення понять їжа та харчування. Аналізуються функції їжі як біологічної потреби та соціального фактору. Подається огляд основних наук та напрямків, до тематики яких входить дослідження продовольчого забезпечення людства, фізіології, філософії і культури вживання їжі та технології виробництва, обробки та зберігання харчових продуктів тощо. Окремо зосереджено увагу на доробку вітчизняних науковців. Це дозволило дійти висновку, що світова наука віддає належне їжі у найдрібніших деталях і аспектах, однак наголошується, що існуючий вузькопрофільний підхід унеможливлює формування цілісного уявлення.

Сподобалось читати? Постав свою оцінку 🥰
Кількість оцінок: 0 📊 Середній рейтинг: 0

🖋️ Інші твори автора

📑 Схожі твори за жанром

🗂️ Схожі твори за типом публікації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *